سیمان نسوز چیست ؟ کاربرد و ویژگی آن
نوشته شده توسط : شهر مفتول

 

سیمان نسوز یا پر آلومین چیست ؟ یکی از مصالح پرکاربرد در صنعت ساخت‌وساز، سیمان است. این محصول در میان انواع مصالح ساختمانی، کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد. سیمان دارای انواع مختلفی است که هر یک از نظر سرعت اجرا، سرعت سخت شدن، خاصیت شکل‌پذیری مقاومت و... با یکدیگر متفاوت هستند. هر یک از آن‌ها نیز کاربرد خاص خود را دارند. سیمان نسوز که یکی از انواع سیمان است، دارای ویژگی‌های متفاوت و خاص‌تری نسبت به محصولات مشابه است. این محصول در برابر حرارت مقاومت بسیار بالایی داشته و به همین دلیل به آن نسوز گفته می‌شود. مقاومت در برابر خوردگی و فرسایش از مشخصات بارز آن است. به منظور آشنایی بیشتر با کاربرد، مشخصات و ویژگی سیمان نسوز با ما همراه باشید.

سیمان نسوز یا پر آلومین چیست؟

سیمان نسوز که با نام پر آلومین شناخته می‌شود، از ترکیب اصلی آهن آلومینا ساخته می‌شود. به طور کلی در ترکیب شیمیایی این محصول از اکسید کلسیم، اکسید سیلیسیوم، اکسید آلومینیوم، اکسید آهن و... استفاده می‌شود. در پاسخ به سوال سیمان نسوز چیست باید بگوییم، این محصول اگر با آب و هوا ترکیب شود، حالتی سخت به خود می‌گیرد. در نتیجه مقاومت آن افزایش پیدا می‌کند. علت بروز این مسئله، وجود آلومینو سیلیکات کلسیم در ترکیبات آن است. این ماده پس از ترکیب با آب، هیدرات آلومینات کلسیم تولید کرده و در نهایت منجر به ایجاد سختی در سیمان می‌گردد.

یکی از کاربردهای مهم این محصول، افزایش سرعت گیرش در برخی ترکیبات است. به طور مثال اگر به سیمان پرتلند یا چسبنده‌های مشابه افزوده گردد، سبب افزایش سرعت گیر در آن می‌شود. اکسید آهن موجود در این محصول، سبب تغییر رنگ در آن می‌شود. در واقع هر چقدر مقدار اکسید آهن بالاتر باشد، رنگ این محصول قهوه‌ای یا خاکستری تیره است. در صورتی که مقدار اکسید آهن کم باشد، رنگ سیمان معمولا قهوه‌ای یا خاکستری روشن است.

ویژگی سیمان نسوز یا پر آلومین چیست ؟

این محصول، از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است. همین مسئله سبب می‌شود تا از سیمان‌های دیگر بهتر و پرکاربردتر باشد. از جمله رایج‌ترین ویژگی سیمان نسوز طبق موارد زیر است:

  • از جمله ویژگی سیمان نسوز ، مدت زمان گیرش آن است. به طور کلی این سیمان در مقایسه با سیمان پرتلند مدت زمان گیرش بالاتری داشته و زودتر سخت می‌شود.
  • بتنی که از سیمان نسوز تولید می‌شود، دارای مقاومت مکانیکی بالایی بوده و در حرارت بالا همچنان این مقاومت را داراست. بنابراین در برابر حرارت عملکرد مطلوبی دارد.
  • این محصول در برابر مواد خورنده دیگر مانند مواد اسیدی و سولفاته و آب دریا دارای مقاومت بالایی است.
  • بتن‌های تولید شده از این سیمان، مقاومت بالایی داشته و در برابر سایش و ضربه مقاومت هستند. بنابراین برای کفپوش‌های صنعتی معمولا از آن استفاده می‌شود.

مراحل تولید سیمان نسوز یا پر آلومین چیست ؟

لازم است به منظور آشنایی بیشتر با این سیمان، با مراحل تولید آن نیز آشنا شوید. در بیان مراحل تولید سیمان نسوز باید بگوییم ابتدا سنگ آهن، با بوکسیت به مقدار مساوی ترکیب می‌شود. در مرحله بعدی، مواد حاوی آهن و سیلیس به ترکیب فوق افزوده می‌گردد. پس از آن که به طور کامل مخلوط شد، به کوره‌های مخصوص حرارت برده می‌شود.

موادی که در داخل کوره قرار گرفته‌اند، به طور کامل ذوب می‌شوند. در نهایت این مواد مذاب از کوره خارج شده و داخل ظرف مخصوص ریخته می‌شود. پس از سرد شدن، وارد دستگاه‌های مخصوص خردکن شده و به قطعات ریز تقسیم می‌شوند. به این قطعات کلینکر گفته می‌شود. کلینکرهای تولید شده، می‌بایست ریزتر شوند. در نهایت نیز سیمان پر آلومین تولید می‌شود.

مزایای سیمان نسوز یا پر آلومین چیست ؟

  • این سیمان از مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی و خورنده برخوردار است.
  • توانایی تحمل درجه حرارت بسیار بالا را دارد.
  • در برابر آتش مقاومت بالایی دارد.
  • مقاومت فشاری آن بسیار بالاست.
  • یخ‌زدگی را کاهش می‌دهد.

کاربرد سیمان نسوز چیست ؟

کاربرد سیمان نسوز ، به سبب ویژگی و مشخصات منحصر به فردی که داراست، بسیار زیاد و متنوع است. این محصول از خاصیت ترمودینامیکی برخوردار است. همین مسئله سبب می‌شود تا قدرت چسبندگی بالایی داشته و در نتیجه به منظور محکم کردن آجرها نیز بتوان از آن استفاده کرد. در نهایت با کاربرد سیمان نسوز آشنا شوید:

  • تولید تجهیزات زباله‌سوز
  • ساخت دودکش
  • ساخت کف و دیواره کوره
  • ساخت کوره‌های تناوبی و تونلی
  • خشک کن کوره‌های سیمان

طرز استفاده از سیمان نسوز چگونه است؟

شاید بهتر باشد به منظور استفاده صحیح از این محصول، با طرز استفاده از آن آشنا باشید. قبل از استفاده از این محصول، لازم است آن را به مدت چند دقیقه با یک همزن، مخلوط کنیم. برای مخلوط کردن از استانبولی بنایی استفاده کنید. همچنین مناسب‌ترین همزن برای این کار، کمچه است. در واقع این روند را تا جایی ادامه می‌دهیم که ملات حالت خمیری و خامه‌ای پیدا کند. غلظت این مخلوط، به روش ماله‌کشی می‌بایست تعیین گردد. اما می‌توان به سبک غوطه‌وری هم آن را ترکیب کرد. در این حالت لازم است 5 درصد آب به ترکیب اضافه کنید. در نهایت برای اینکه آب تبخیر نشود، لازم است درب ظرف را به طور کامل ببندید.

کلام آخر

در مطالب فوق در مورد سیمان نسوز، کاربرد و ویژگی آن صحبت کردیم. در صورتی که قصد خرید این محصول را دارید، لازم است ابتدا با مشخصات آن به طور کامل آشنا شده و طرز استفاده از آن را بدانید. همچنین اگر به دنبال فروشگاهی معتبر برای خرید سیمان نسوز هستید، شهر مفتول معتبرترین فروشگاه فروش انواع مصالح ساختمانی، محصولات مفتولی، افزودنی بتن و... است. به منظور تهیه انواع مصالح ساختمانی و خرید فرغون، پودر بندکشی، استانبولی، تخته بنایی، بشکه بنایی و... با شماره 37556-021 در تماس باشید.





:: برچسب‌ها: سیمان نسوز , انواع سیمان نسوز ,
:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 31 مرداد 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: